2017. Május 24., Szerda

A fogyókúra 5 fő kelléke

Tulajdonképpen nem kell sok kellék egy fogyókúrához, de ami kell, az szinte nélkülözhetetlen.

1. (Személy)mérleg

Nem szükséges vásárolni, kölcsön is kérhetjük valakitől, de arra vigyázni kell, hogy mindig ugyanazon a mérlegen mérjük magunkat. Feltétlenül meg kell mérnünk magunkat a kúra megkezdése előtt, majd 1—2 hetenként rendszeresen, lehetőleg azonos napszakban. Naponta nem ajánlatos mérni, mert nem lesz sikerélményünk, veszíthetünk motivációnkból is Ráadásul néha ugyanis egy-két napon át többet mutathat a mérleg, mint az előző napon.

2. A konyhai mérleg fogyas-zsiregetes-fogyokura-20

Legalább olyan fontos, mint a személymérleg. Főleg kezdetben (később már a szemmérték is elegendő, és megtakaríthatja a mérést, de amíg nem szokjuk meg a diétás adagokat, erre feltétlenül szükségünk van). Különben sem lehet mérleg nélkül felbecsülni pl. a piacon vásárolt karfiolt, mennyi lesz zöldjétől, torzsájától megtisztítva – Kb. fele súlya marad meg.

3. A naplóvezetés

Lényeges tényező még a naplóvezetés. Erre bármilyen füzet alkalmas. Minden étkezést írjunk be, és tüntessük fel az az energiaértékeket. Ez csak az 1. héten vagy az első 2 hétben jelent munkát, később már csaknem kívülről ismerjük diétánk ételféleségeinek energiaértékét.
A naplóvezetés 1-2 hét múlva csupán percnyi munka, de biztos ellenőrzése a fogyasztott energiának. Nem egy fogyókúrázó állította magáról, hogy Ő csak „csipeget”, mégsem fogy le. De amikor írni kezdte a csipegetés értékeit, rá kellett jönnie, hogy az csak súlyban csipegetés, de energiában igen gazdag. Feltétlenül be kell tartani az eredményes fogyás érdekében azt a szabályt, hogy két étkezés között egy falatot se együnk!

4. Merőszalag a mell -, derék -és csípőbőség méréséhez

Kellemes meglepetést szerezhet magának egy fogyni vágyó, ha naplója első oldalára felírja induló testsúlyát, valamint a mell-, derék- és csípőbőséget. Ha szépen tartja a diétát, már az első hónapban örömteli élményben lesz része, ha új súly-és méretadatait összehasonlítja a régiekkel. Ez főleg a fogyókúrázó nők lelkének ad új erőt, kitartásra ösztönzést. Érdemes havonta egyszer ezeket a méréseket is elvégezni.

5. Korszerű konyhai technikák

Végül, de nem utolsósorban a korszerű konyhatechnika (pl. kuktafazék) alkalmazása is fontos lehet. Pontosabban: korszerű konyhatechnika nélkül nem lehet ízletessé tenni az energiaszegény ételt.
Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.