8 leggyakoribb téma

Amit tudni érdemes az egyéni és csoportos diéták előnyeiről és hátrányairól

979
HOZZÁSZÓLÁS:

A Weigbt Watcbers diéta egyik legelterjedtebb csoportos fogyókúra, kiterjedt nemzetközi hálózattal, ahol a nők napi 1040-1450, a férfiak 1440-1910 kcal-s diétán vannak, energiaszükségletüknek megfelelően.dieta-fogyas-fogyokura-sulycsokkentes-15

Napi 5-szöri étkezést tartanak, a résztvevők hetenként csoportfoglalkozáson vesznek részt, amelyet szakképzett vezető, sokszor már egy eredményesen, példamutatóan fogyókúrázó egyén vezet. Az ilyen diétától 0,5 kg heti fogyás várható, de a fogyás mértéke pszichológiai, viselkedésterápiai, az életmódot megváltoztató módszerekkel heti 0,6 kg-ra növelhető. A résztvevők írásos anyagokat, étrendi mintákat, receptgyűjteményeket kapnak.

Tudományosan megalapozott, eredményes fogyókúra, azonban igazából a több mint 5 kg test-súlytöbblettel rendelkezőknek, tehát a 20% feletti túlsúllyal rendelkezőknek ajánlják, így nem annyira az öntevékeny egyéni fogyókúrához tartozik.

A testkontroll életvitelprogram

A testkontroll életvitelprogram igazából nem tekinthető mintaértékű fogyókúrának, nem a tápanyag-összetétele, hanem kísérő elméleti magyarázatai miatt. Mintegy egyedülálló üdvözítő módszernek hirdetik, azt állítva és feltételezve, hogy ha valaki nem eszik fehérjét, keményítőt, szénhidrátot, azaz pl. húst, burgonyát és kenyeret együtt, akkor nagyobb lesz a fogyás.

A megadott mintaétrendbe minden harmadik napra egy saláta vagy gyümölcs, tehát lényegében vegetáriánus nap van beépítve. Az egyéb napokon hozzávetőlegesen kb. 1200 kcal-t ajánlanak, amely megfelel egy hosszú távú fogyókúrának.

A vegetáriánus szerző olyan diétát állított össze, melynek testünkhöz hasonlóan 70%-a víz. Ezért előtérbe került a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, amelyből délelőtt kizárólagosan csak gyümölcsöt, ebédre túlnyomórészt vegyes salátákat ajánl.

Az esti étkezésre pedig vagy hús, vagy burgonyaételeket, vagy pl. kenyérféleségeket ajánlanak, de soha sem együtt. Tudományos vizsgálatok nem igazolták, hogy ennek az osztott étrendnek valamilyen előnye lenne más, hasonló energiatartalmú fogyókúrával szemben.

A testkontroll alatt ugyanúgy fogyhat az illető, mint bármely más, 1200 kcal-s étrendtől, a misztikusan felépített ételelosztás azonban segíthet abban, hogy a fogyókúrázó az étrendjére több figyelmet fordítson, s ezáltal pontosabban is betartsa. A testkontrollról szóló könyvekben közölt étrendek többsége súlyosan hiányos fehérjében, vitaminokban, ásványi sókban.

A komputer diéták előnye, hogy megfelelő szakképzettséggel megadott nagyságú fejérje-, szénhidrát- és zsír-, azaz megfelelő energiamennyiségek állíthatók össze, melyre az irányelveket ismerő képzett fogyókúrázó is képes, meg-felelő tápanyagtáblázatok felhasználásával. A ki-alakított arányok persze még nem jelentenek ízletesen elkészített ételeket, így a szakemberek által összeállított kész programok jobban használhatók..

Ne feledkezzünk meg arról, hogy szorgalmazni kell a fokozott energialeadást, a mozgást, a sportot, a fizikai tréninget.

Ilyen súlyfelesleg esetén sokszor ez önmagában is elég, hogy a normális súly helyreálljon.

Tehát a maximum 20%-os súlyfelesleggel rendelkezőknek naponta az eddiginél 500-1000 kcal-val kevesebb energiafelvételt javasolunk, ennek megtartásához rostdús étrendet, rostkoncentrátumokat vehetnek igénybe.

Ne vigyék túlzásba az energiabevitel csökkentését, mert hamar visszahízás következhet be, és tudatosan mozogjanak olyan sokat, amennyit csak tudnak, s ha a testsúlycsökkenést elérték, figyeljenek arra, hogy az fenn is maradjon.

979
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]