8 leggyakoribb téma

Hiedelmek a csokoládéról

958
HOZZÁSZÓLÁS:

Bár a csokoládé igen kedvel-t, sok rosszat is lehet hallani róla. Íme néhány tévhit.

Pattanásokat okoz ⇒ A kérdés vitatott. Egyes orvosok szerint a pattanások kialakulásának nincs köze az étrendhez, mások úgy tartják, a csokoládé árt a bőr szépségének. – A legjobb talán ha mi magunk kísérletezzük ki, hogyan is hat ránk.

Magas a koffeintartalma ⇒ A csokoládé egészen kis mennyiségű koffeint tartalmaz. Egy csésze kakaóban 5 mg koffein van, egy csésze kávéban 100 mg.

Növeli a koleszterinszintet ⇒ Tény, hogy a csokoládé sok telített zsírsavat tartalmaz, de ez nagyrészt sztearinsav, ami nem növeli a vér koleszterinszintjét.

Elősegíti a fogszuvasodást ⇒ A csokoládé kevésbé káros, mint a legtöbb egyéb édesség. Ráadásul a kakaó csersavakat tartalmaz, amelyek gátolják a plakk-képződést.

Rovására írható ugyanakkor, hogy:

  • Gyomorégést és inkontinenciát okozhat.
  • Az arra hajlamosaknál elősegítheti a vesekövek képződését.
  • Széles körben elfogadott vélemény az is, hogy a csokoládé migrénes fejfájást válthat ki, bár egy közelmúltbeli vizsgálat szerint inkább csak akkor, ha földimogyoróval és alkohollal együtt fogyasztják.

“A vágy tárgya”

A csokoládé nem okoz olyan módon függőséget, mint a nikotin vagy a kábítószerek, mégis, a kedélyállapotra gyakorolt pozitív hatása lehet az egyik oka annak, hogy oly sokan vágynak rá.

Rovására írható ugyanakkor, hogy gyomorégést és inkontinenciát okozhat, és az arra hajlamosaknál elősegítheti a vesekövek képződését.

Széles körben elfogadott vélemény, hogy a csokoládé migrénes fejfájást válthat ki, bár egy közelmúltbeli vizsgálat szerint inkább csak akkor, ha földimogyoróval és alkohollal együtt fogyasztják.

Kimutatták, hogy a csokoládé egyik összetevője a marihuána hatóanyagához hasonlóan hat az agyra: enyhe eufóriás érzést kiváltva. – Ez magyarázatot adhat arra, hogy az emberek miért vigasztalódnak csokoládéval, ha nyomott hangulatban vannak.

Annak, hogy a nők a menstruáció előtti napokban nagyobb mértékben kívánják a csokoládét, más oka lehet: Feltételezik, hogy az agyban a szerotonin, ami a jó közérzetért felelős, a nők ciklusának ezen időszakában csökken. A csokoládé pedig emeli a szerotoninszintet.

958
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]