8 leggyakoribb téma

Hogyan kell megtervezni a fogyókúrát?

1029
HOZZÁSZÓLÁS:

A fogyókúra módszertana megköveteli az individuális, egyénre szabott tervezést, a reális célkitűzést, az ajánlást és a tiltások helyes arányát is.canstockphoto17573713

A tervezésen múlik minden

Az egyénre szabott, individuális fogyókúra érdekében meg kell határozni hozzávetőlegesen a részt vevő alapanyagcseréjét (mely férfiakban magasabb, mint nőkben), hogy a hosszú távú fogyókúra idején ne csökkentsük az energiabevitelt ez alá.

A diétás napló adatai alapján figyelembe kell venni a megelőző étkezési szokásokat, a fogyókúrában részt vevő elfoglaltságától függő étkezési, sőt anyagi lehetőségeit is. Kis ráfordítással, odafigyeléssel elérhető, hogy a diéta ne legyen drágább, mint a normál étkezés.

Ebből a szempontból hangsúlyozható, hogy az olaj már nem drágább, mint a sertészsír, a margarinok – különösképpen a csökkentett zsírtartalmúak – jóval olcsóbbak, mint a vaj, lehet találni barna kenyeret, mely nem drágább, mint a fehér kenyér, meg lehet találni azokat a marhahúsféleségeket, melyek nem drágábbak, mint a zsíros sertéshús, a csirkehúsok és a halak ára ennél is kedvezőbb, az alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsök is olcsóbbak, mint a szőlő vagy a banán, az alacsonyabb zsírtartalmú húskészítmények, illetve tejtermékek kedvezőbb árúak, mint a magas zsírtartalmú kolbászok vagy sajtok.

Az egyén tehát anyagi lehetőségeit is figyelembe véve megkísérelheti diétáját úgy összeállítani, hogy az ne többe, hanem kevesebbe kerüljön.

Az egyénre szabott fogyókúrához hozzátartozik az esetleges meglévő betegségek figyelembe vétele, magas vérnyomás esetén pl. a sófogyasztás korlátozása. Egyes betegségek esetén pedig a fizikai aktivitás korlátozott, így ezekben az esetekben az energialeadásnak jóval kisebb szerepe lesz az energiafelvétel korlátozásához képest a fogyókúrában.

1029
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]