8 leggyakoribb téma

Ismerkedjen meg a nassolás 3 legjellemzőbbnek tartott formájával

927
HOZZÁSZÓLÁS:

Vannak “szénhidrátsóvárgók”, akiken bizonyos élethelyzetekben kitör a nassolási vágy. A legjellemzőbb helyzetek a következők: canstockphoto26563716

1.) A nassolás egyik formája a társasági nagy-evés, melynek egyes formái bizonyos foglalkozású, szociális helyzetű egyénekhez (mint pl.: üzletemberek, menedzserek –  lásd. kötelező munkahelyi vacsorák, munka közbeni rágcsálnivaló fogyasztása) köthető.

Hasonló szénhidrátsóvárgók azok is, akik – elsősorban a férfiak, fogadásokon, partikon inkább biológiai okból (feltételezhetően csökkent szerotoninszintjüktől is vezérelve) rengeteget nassolnak, minden hozzáférhetőt gyorsan, nagy mennyiségben megesznek.

2.) A nassolási roham következő jellemző formája elsősorban a nőkön fordul elő, megfontolás nélküli, lobbanékony, a pillanat hatása alatt bekövetkező impulzív (az első benyomás hatására bekövetkező) evések formájában.

Ezt nemegyszer különböző stresszek válthatják ki. Megfigyelhető, hogy a stresszre való reagálásra soványak és kövérek között van bizonyos különbség. – A soványak, normál súlyúak valami mozgással, pótcselekvéssel, fel-alá járkálással, tárgyakkal való játszadozással, dohányzással, rendrakási, tisztogatási cselekvésekkel vezetik le az idegességüket. A kövérek egy részénél viszont impulzív, kontroll nélküli evések, habzsolások jelentik a reakciót.

3.) Egy harmadik nassolási forma az éjszakai evés, elsősorban a férfiakra jellemző, éjszaka kisurrannak a konyhába, egyenesen a hűtőszekrényhez (akár többször is), hogy feltöltsék magukat energiával, helyreállítva szerotoninszintjüket.

Az első nassolásnál még meg is magyarázzák maguknak, hogy könnyebben fognak elaludni, ha valamit esznek, az emésztés vért von el az agytól, álmosak lesznek. Az éjszakai nassolás aztán ismétlődik, étkezési szokássá válik, majd szép lassan elhízáshoz vezethet.

927
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]