8 leggyakoribb téma

Mit kell tudni a fehérje fogyasztásával kapcsolatban?

919
HOZZÁSZÓLÁS:

Míg a cukor és a finomított szénhidrát felszabadítja az inzulint, a fehérje a glukagontermelést ösztönzi, azt a hormont, amely kiegyenlíti az inzulin hatását. Az inzulin elősegíti a zsír tárolását, és útját állja a kdieta-fogyas-fogyokura-sulycsokkentes-08orábban már tárolt zsír lebomlásának, a glukagon viszont elősegíti a korábban tárolt zsír lebomlását. Magas fehérjetartalmú étkezés után a glukagonszint egy ideig magas marad, s ezalatt a tárolt zsír folyton mozgásban van.

A fehérje nagyon laktató. Jelzést küld az agyba, amelynek hatására csökken az étvágyunk. Egy étkezésre nem tudunk egy-két adagnál többet enni csirkéből vagy halból, ezzel szemben hegyeket vagyunk képesek elfogyasztani sült krumpliból.

Hogyan fogyasszuk a fehérjéket?

Az étkezés elején és korán reggel együnk fehérjét. A vendéglők nagyon is tudják, hogy a vendég kevesebbet eszik, ha először fehérjét fogyaszt, ezért keltik fel az étvágyunkat fehér kenyérrel és alkohollal.

Sok könyv foglalkozik az úgynevezett ételtársítással, mely azon az elven alapszik, hogy az emberi szervezet nem tud egyszerre fehérjét és keményítőt emészteni. Igaz ugyan, hogy a keményítő emésztése a szájban kezdődik a nyál hatására, a fehérjét viszont a gyomorban kezdjük emészteni, de nincs rá tudományos bizonyíték, hogy az ételek vegyítése bármilyen módon megváltoztatja az emésztést.

Az viszont igaz, hogy az ember automatikusan kevesebbet eszik, ha csökkenti az egy étkezésre jutó ízek számát.  Addig eszünk a töltött pulykából, krumpliból és zöldségköretekből, amíg jól nem lakunk, és már egy falatot sem tudunk lenyelni. Akkor viszont asztalra kerül a desszert, és az ember nem tudja megállni. Viszont bizonyára egyetlen falatot sem kívánnánk, ha a desszert is töltött pulyka, krumpli és zöldségköret volna.

Reggelire választhatunk a fehérje (egy tojásból omlett) és a szénhidrát (például teljes kiőrlésű rizs, korpás muftin között, amelyhez kedvünk szerint ehetünk zöldséget vagy salátát. Ebédre és vacsorára fogyasszunk egy adag fehérjét zöldséggel.

919
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]