8 leggyakoribb téma

Tudja meg, mikor nem ajánlott a nyers ételek beillesztése az étrendbe

1007
HOZZÁSZÓLÁS:

Vannak betegek, akiknek az emésztőszervei oly rossz állapotban varrnak, hogy a nyers ételek a szokásos formában nekik árthatnak. Olyan az állapotuk, hogy nem képesek átalakítani csak a lé formájú nyers zöldség- és gyümölcsféléket.

Mint tudjuk, a legtöbb létfontosságú alkotóelemet a nyers zöldségek és gyümölcsök tartalmazzák, ezért minden étkezés egy része ezekből kellene, hogy álljon, hogy elég vitaminhoz és enzimhez juthasson szervezetünk.

Amennyiben képesek vagyunk feldolgozni a nyers ételeket, hetente egy alkalommal nagyon jót tehetnek!

Időnként, különösen tél és tavasz fordulóján, azonos feltételekkel, bizonyos időn át, nyers kúrát is tarthatunk, mert ezzel megtisztíthatjuk testünket. zoldsegek-nyers-etelek-09

  • Ha mégsem tudnánk sem a diót, sem a salátát feldolgozni, vagyis ha emésztés nélkül eltávoznak a testünkből, akkor számunkra a nyers kúra nem felel meg!
  • Azok a gyerekek, akiknek emésztőrendszeri zavaraik vannak, külön odafigyelést kívánnak, mert nem éri meg nyers táplálékkal etetni őket, amit nem tudnak megemészteni.
  • Előfordulhat, hogy emésztőszervei teljesen meggyengültek, ezért a nyers élelmiszereket csak nagy nehézségek árán, vagy éppen csak egy kis részüket leszünk képesek megemészteni. Ha így áll a helyzet, az élelmiszert főzve kell felhasználni, és ehhez lehet egy kis mennyiségű nyers gyümölcsöt vagy zöldséget keverni püré vagy lé formájában.
  • Ezzel a módszerrel nem terheljük fölöslegesen a szervezetet. Majd amikor már kellőképpen megerősödött, és az emésztőnedvek ismét megfelelően koncentrálódtak, óvatosan újra lehet kezdeni a nyers élelmiszerekből álló táplálkozást.

Arra mindig figyelni kell, hogy ezeket a ételeket jól megrágjuk, nyállal jól összekeverjük, és ne sietősen kapkodjuk be őket.

Aki a nyers ételek minden előnyét ki akarja élvezni, több időt kell hogy szánjon az étkezésre, mintha főtt ételeket fogyasztana!

1007
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]